F5

F5

Bátorság

2016. április 17. - F5

 

brave.jpg

- Lineth -

Kedvelte. Ha összefutottak, kedélyesen elbeszélgettek a mindennapokról. Rengeteg közös program, a közös hobbi, már sok is a jóból. Még a társaság is közös. Az élet adta feladatokat próbálták megoldani, a fiú szívesen főzött, a lány takarított. Apró kedveskedések, fészbúkra posztolt képek közös programokról. Ilyen volt az életük.

Kedvelte. Csak nem kívánta.

Közös albérlet, közös számlák, közös ágy. Csak szex nincs.

Vele nincs. Mert mással a fiú lefekszik. Persze nem gyakran, alkalomadtán. Ha valakibe „szerelmes” lesz. Kell neki az érzelem is. És a vágy. Imád vágyakozni. Kitörne, de mégsem teszi. Mert közös az albérlet, közösek a számlák. És kedveli a lányt. Mindezt nem adja fel csak azért, mert nem kívánja.

Mindketten tudják, hogy ez a dolog vajmi kevés a boldogsághoz. A megelégedettséghez. Ott lapulnak a mélyben a ki nem mondott szavak, a feszültség, de ők jó erősen lenyomják, ráraknak három mázsa csendet, egy halom gyötrelmet, himalájányi kétséget, és élnek tovább.

Annyira fiatalok! És már így élnek.

Hol kezdődött a megalkuvás? Mi akadályozza meg őket abban, hogy őszintén kimondják, ami bennük van? Indok, hogy nem akarod megbántani a másikat? Mégis, mivel nem bántom meg?! A hallgatás jobb ilyenkor? Hazudnak maguknak, mindketten hazudnak, várnak a nagy semmire, időt vesztegetnek. Igen, igen, igen. Mert így nem érdemes élni, ki merem mondani, bátran kijelenthetem, így nem érdemes élni!

Mennyire megalázó az egész történet, önmagukat tapossák a porba! Ezen háborogtam a minap. Aztán rájöttem, hogy mindenkinek jogában áll elkövetnie a saját hibáit. Mindenkinek jogában áll az idejével így elbánni.

Egyetlen dolgot nem szabad: megmaradni a rosszban, ha már rájöttél, hogy az rossz. Olyankor önmagaddal szembeni alapvető kötelességed változtatni. Ha nem teszed meg, akkor már elmondhatod: elvesztegetett idő minden további pillanat.

Hibázni emberi. De megmaradni a hibában: bűn. Önmagunk elleni komoly gazság.

Hol van az igazság? Ott, hogy ha mással nem, hát önmagammal vagyok őszinte. És meg merem látni, ki merem mondani, hogy eddig és ne tovább. Elég, változtatni akarok.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f5blog.blog.hu/api/trackback/id/tr328634374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása