F5

F5

Tükröm, tükröm...

2016. április 22. - macassy

-macassy-

Ugyanolyan reggelnek indult, mint a többi. Kikászálódott az ágyból, felöltözött, még félig csukott szemmel kivett egy joghurtot a hűtőből, reggeli közben meghallgatta a híreket, majd gyors mosakodás. És akkor történt. Be akarta krémezni az arcát, de a keze megállt a levegőben a döbbenettől. Közelebb hajolt a tükörhöz, hátha tévedés… de nem. Ráncosodom – súgta maga elé, miközben centiről centire megvizsgálta a szeme körül a bőrét.

Határozott, céltudatos nő volt, a munkahelyén többmilliós beruházások felett diszponált, húszfős csapatot irányított, átlátta az összefüggéseket, élvezte a kihívásokat. Végtére ez is csak egy újabb projekt, csak itt nem a megrendelőt kell meggyőzni, hanem az időt megállítani.  Két meeting között letöltött egy arctorna-videót a netről, ügyelt a folyadékbevitelre, gyakorlatilag egész nap vizet kortyolgatott és grimaszolt – ez utóbbit szigorúan csak akkor, ha egyedül volt az irodában.

tukor.jpg

Fiatalság-szérum, hűsítő, koffein tartalmú szemránckrém, arcpakolás, méregdrága, márkás arckrém sorakozott a fürdőszoba polcán, még egy arckezelés-sorozatra is bejelentkezett, ráment a fél fizuja, de nem érdekelte.

Persze az életben semmi nem úgy megy, ahogy a női magazinok szépség rovatában megírják. Arctorna közben kétszer is rányitottak, elég kínos volt a szitu az értékesítési igazgató előtt… A sok vízivástól tízpercenként szaladgált a mosdóba. Allergiás lett a hidratáló krémre, a legrosszabb azonban a heti két arcpakolás volt. Folyton elfelejtette, hogy rajta van a kulimász: ajtót nyitott a postásnak, kiment az erkélyre, a látványtól a szomszéd négyéves kisfia sírógörcsöt kapott, és a mobilját is állandóan összekente, mert persze mindig akkor hívták, amikor épp be volt kenve.

A szarkalábak makacsnak bizonyultak. Kitartóan ott ültek a szeme sarkában, fittyet hányva minden kozmetikai csodaszerre.

A nő nem értette. Ciki vagy nem, rákeresett néhány volt osztálytársára a facebookon, megnézte a fotóikat. Biztos, mindenki csak a jól sikerült képeket tölti fel – próbálta nyugtatgatni saját női hiúságát, majd, hogy elterelje a gondolatait, átböngészte a saját fotóit is. Az egyik képnél sokáig elidőzött. Szigligeten készült, augusztusban. Belenevetett a fényképezőgépbe, a bőre gyönyörű barna volt, a haját kiszívta a nap. Boldog volt, könnyű volt a szíve, mosolygott a szeme, a szája és azok a bizonyos szarkalábak felfelé íveltek.

Másnap lemondta a hyaluronsavas ráncfeltöltést a kozmetikusnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://f5blog.blog.hu/api/trackback/id/tr238655306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása