F5

F5

Félig tele vs félig üres

2016. március 30. - F5

- macassy -

Előbb elengedtek, szinte röpülök haza, elérem a korábbi vonatot, az állomástól sétálok, jól kilépek, egész nap ültem az irodában, meredtem a gép előtt, most jólesik a séta, minden lépéssel távolodom a munkától, nemcsak földrajzilag, lélekben is, szándékosan a mellékutcákban megyek, mert ott több a virág, ibolya, jácint,krókusz, aranyeső, rügyező fák, igazából mindegy is, csak hadd lássam, hogy bújik, nyílik, éledezik, jó mélyeket lélegzem, jó vicc, mintha le lehetne tüdőzni a tavaszt. A ház előtt ott a szomszéd. Erika. Egészségügyis, biztos ma van a szabadnapja.

- Szia! Látom, kertészkedsz…

- Hát igen, annyi itt a gaz. Szerintem nálam nő a legtöbb gyom. Nálatok sokkal kevesebb van, ez nem igazság.

- Azért az mégiscsak jó, hogy már itt a tavasz, egyre tovább van világos, többet lehetünk a szabadban.

- Ja, aztán hétvégén meg jön a jégeső és a hideg.

- Ööö… épp felmelegedést mondtak.

- Hát igen, dögmeleg lesz egész nyáron. Szörnyű.

Gyors elköszönés, több lelombozó mondat ma már nem kell. Néhány perc múlva forró teával a kezemben ülök a teraszon, arcomat a nap felé fordítom, behunyom a szemem, jó most itt nekem ezen az ajándékba kapott szabad délutánon, épp ott vagyok, ahol lenni szeretnék.

korhinta.jpg

Erika káromkodik, a szenteket is lehívja az égből. Aránytalan a dühe, elvégre csak arról van szó, hogy néhány gyomnak erősebb a gyökere, hallja is a fél utca, mi a véleménye a tarackról.

Tudom én, nehéz az élet, sosem elég a pénz, szemét a főnök, rosszkor merül le a telefon, sehogy nem áll a hajad, pont előtted megy el a busz, a villamos, a metró, a jó lehetőségek, ha egész nap takarítasz, akkor is maradnak porcicák, sunyin, meghúzódva valahol, csak arra várva, hogy felhúzd magad, valami mindig elromlik, a kedved, a mosógép, a kapcsolatod, az idő, és különben is, szegény embert az ág is húzza. A döntés azonban a miénk. Van-e bátorságunk a boldogsághoz?

Nem kell a hurráoptimizmus, felesleges rózsaszín szemüvegen át nézni a világot. Legalább önmagadat ne manipuláld. Csak arról kéne leszokni, hogy gyászkeretbe tedd a mindennapjaidat. Van merszed hozzá?

A bejegyzés trackback címe:

https://f5blog.blog.hu/api/trackback/id/tr838546600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása