F5

F5

Valaki mondja meg!

Itt kérem, mindenkinek igaza van. És ez a lényeg.

2016. október 02. - F5

14224971_10153927122020875_935253292969723228_n.jpg

Kórházban és börtönben is szavaztak, de hát ez sem volt elég. A fővárosban kiugróan kevesen járultak az urnákhoz, de az ország más területein sem erőltették meg magukat az emberek. Fél hatig 39,88 százalék ment el szavazni.

És ahogy azt várni lehetett, mindent meg lehet magyarázni. Mert a politika már csak ilyen.

Gulyás Gergely szerint „politikai értelemben akkor is érvényes lesz a népszavazás, ha a részvételi arány nem haladja meg az 50 százalékot.” Szerinte a lényeg az, hogy 95 százalékos többségben vannak azok, akik elutasítják a kötelező betelepítési kvótát, ami

elsöprő győzelmet jelent.

Gyurcsány is győzelemről beszélt, szerinte viszont pont fordítva, szóval Orbán Viktor mondjon le.

A Jobbiknak is ez a véleménye.

Hát kérem, ebből is látszik, hogy mindent meg lehet magyarázni így is és úgy is. Mert ha kevesen mentek el, és nem érvényes a népszavazás, akkor is több a nem. Az pedig politikai felhatalmazást jelent a Fidesznek. Ha kevesen mentek el, és nem érvényes a népszavazás, akkor az igent jelent, és politikai felhatalmazást a baloldalnak. Mi van?!

Én személy szerint nemigen tudom, hogy akkor most mi van. Mi a nagy helyzet. Az, hogy az emberek végül is most mit akarnak, nem derült ki.

Az derült ki, hogy akik elmentek, mit akarnak.

Fontos szempont az érdektelenség és a lustaság. Szerintem a legtöbb otthon maradottaknak már teljesen mindegy, hogy egyáltalán volt népszavazás. Kit érdekel, mondogatják, úgysem befolyásol semmit a szavazatuk. Ez az én semmit sem számítok mentalitás. Ezek az emberek kiábrándultak a demokráciából, vagy sosem hittek benne, és pont tesznek arra, hogy esetleg befolyásolhatnának valamit az országuk életében. Nagy ívben tesznek rá.

ede9cfe9aa96d97cdabbc695b8ddb57c.jpgAz érdektelenek másik csoportjának van jobb dolga is a szavazásnál, továbbá abban is biztosak, hogy a szavazatuk befolyással bírna. Mondjuk, ha azt vesszük, hogy a szavazás eredményét hogyan lehet két teljesen különböző módon értékelni, akkor egyetértek velük.

Vannak, akik azt hitték, hogy távolmaradásuk bármit is nyom a latban. Szerintem ők tévedtek a legnagyobbat. Ők a komoly távolmaradók, akik így demonstrálnak a Fidesz kérdése ellen. Őket egyáltalán nem értem. Mert ők sem értik, hogy egy szavazáskor semmit sem érnek el a távolmaradásukkal, maximum annyit, hogy nélkülük döntenek.

Kedvenceim az érvénytelen szavazók. Biztosan jó játéknak tartják, hogy egy sokmilliárdos közvélemény-kutatással szórakozzanak.

Vas megyében szavaztak a legtöbben, 47,6 százalék. Budapesten a legkevesebben, 34,9 százalék.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a „fegyver elég erős lesz Brüsszelben”. Tehát az, hogy a számok alapján a szavazás eredménytelen, nem számít. A kormány az érvényes 3,3 millió szavazattal alkotmánymódosító javaslatot nyújt be, mert az emberek véleményét meg kell jeleníteni.

Nem tudom, hogy ez mire lesz elég Brüsszelben. Éljen a népszavazás magyar módra!

A bejegyzés trackback címe:

https://f5blog.blog.hu/api/trackback/id/tr4611761643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása